Keresés ebben a blogban

2011. február 24., csütörtök

Alessi, Marcel Wanders és a Posztmodern barokkba öltözötetett asztali teríték


Nnna tessék....Marcel Wanders nem bír nyugodni. A design fenegyerek, de inkább jó üzletember és cég tulajdonos nevéhez fűződik az Alessi új asztali terítéke.A civil berkekben is ismert két „ikon-gyártó” már dolgozott együtt az elmúlt időszakban, s most úgy tűnik felfrissítik közös múltjukat.

Az Alessi néhány éve szakított a rikító, műanyag design „gagyik” gyártásával -noha kínálatukban még mindig ott szerepelnek a színes de mára már kissé megfakult darabjaik is - és az elmúlt időkben 180°-os fordulattal a szuper puritán formavilág felé vették az irányt.

Egyszóval Wanders beleütötte bohóc orrát újfent az asztalkultúra „asztalába” és létrehozott egy meglehetősen dekoratív tárgycsoportot, az evőeszközöktől kezdve az üvegpoharakon, bögrén át a különböző tányértípusokig, sőt odáig merészkedett, hogy egy merőkanalat is beékelt a kollekcióba. Így minden részletében és darabjában egy teljes projektet hozott létre.

A tervezőről tudni lehet, hogy előszeretettel nyúl vissza a régmúlt időkbe és használja fel, alakítja át azokat mai szemléletnek megfelelően. Ebben az esetben sincs ez másként. Most a barokk eleganciát és túldíszitettséget vette elő, és szó szerint felöltöztette tárgyait. Hiszen az új együttműködés gyümölcse a „Dressed” vagyis „Felöltöztetve” nevet kapta.

A fehér porcelán anyaga és tradícionális megjelenése ötvöződik a tárgyakon a modern szemlélettel, és valóban, mintha egy barokk reliefet húzott volna rájuk. Különösen ez a világ tükröződik az evőeszközökön és a terítéktányéron. Immáron egy klasszikusnak mondható összeállításban kapott új szerepet a „wanders” féle design.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése